BARCELONA TIP 3: WINKELEN

Het wordt steeds duidelijker waarom Barcelona een fantastische bestemming is voor een citytrip. Je hebt er prachtige bezienswaardigheden en een uitstekende eet- en drinkcultuur. Alsof dit nog niet genoeg is, is Barcelona ook een fantastische winkelstad. Van de grote merken, talloze markten en ook nog eens tal van plaatsen met lokale producten en souvenirs. Barcelona heeft het allemaal.

Op deze pagina zullen we een aantal van deze winkelaspecten de revue laten passeren. Zo komen de bekendste winkelstraten aan bod, de bekendste markten en de leukste souvenirs. Natuurlijk is dat slechts een kleine greep van alles wat Barcelona te bieden heeft op het vlak van Shoppen. Laat deze pagina dan ook slechts een beeld scheppen en laat je vooral verrassen door de vele leuke winkeltjes en marktjes die je ook nog zult tegenkomen in de Catalaanse hoofdstad.

winkelen in Barcelona

Populaire winkelstraten

Barcelona telt een aantal populaire winkelstraten waar je gemakkelijk urenlang kunt vertoeven om te winkelen. Hieronder hebben we een paar van deze winkelstraten uitgelicht.

Passeig de Gràcia
In een overzicht met de beste winkelstraten van Barcelona mag de ‘Passeig de Gràcia’ niet ontbereken. Dit is de duurste winkelstraat van Barcelona. Deze straat is dan ook op en top Barcelona. Hier komt alles wat deze stad zo populair maakt samen. De architectuur, toeristische bezienswaardigheden en natuurlijk de winkels. Daarbij komt ook nog dat deze grote boulevard de verbinding is tussen gelijknamige wijk Gràcia en de bekende Plaça Catalunya. Winkels die je hier vindt zijn allen bekende grote merken zoals Levis, Tommy Hilfiger, Adidas, Replay, Diesel en nog vele andere bekende merken. De ware shopaholic mag de Passeig de Gràcia niet ontlopen.

Portal de l’Àngel
De meest drukbezochte winkelstraat van Barcelona is Portal de l’Àngel. Hier vind je de bekende kledingzaken zoals H&M, Zara, New Yorker en Womens Secret. Deze straat is een ideale bestemming voor diegene die op jacht wil naar een nieuwe outfit tegen een redelijke prijs.

Avinguda Diagonal
De mensen met een wat grote beurs of een interesse voor de duurdere merken kunnen terecht op Avinguda Diagonal. Het belangrijkste winkelgebied van deze straat met luxe merken ligt tussen het Passeig de Gràcia en Plaça de Francesc Macià. Wie aan luxe denkt, denk aan merken als D&G, Emporio Armani, Loewe en Cottoniers. Dit zijn dan ook inderdaad de merken die je hier zult tegenkomen. Dit alles wordt aangevuld met wat meer betaalbare modehuizen als Zara, Blanco en Mango. Dus ook als je budget het niet toelaat maar je wil je wel vergapen aan alle luxe merken en toch iets kopen in deze ‘PC Hooftstraat’ van Barcelona; dan kan dit hier.

Carrer de Fontanella
Een andere bekende winkelstraat in Barcelona is Carrer de Fontanella. Zaken als Pull & Bear, Naf Naf, Springfield en Womens’ Secret bepalen hier het aanzicht van de etalages. Ook vind je hier één van de bekendste warenhuizen, El Corte Inglés, een warenhuis waar je terecht kunt, voor kleding, parfum, accessoires en huishoudelijke artikelen. Een ander winkel waar je zeker even halt moet houden als je hier toch bent is de hoedenwinkel Sombrereria Mil. Al sedert 1817 halen de mensen uit Barcelona hier hun hoofddeksels.

Carrer de Pelai
Wie op jacht is naar een nieuw paar schoenen maakt de meeste kans van slagen op Carrer de Pelai. Deze straat biedt namelijk het grootste aanbod van schoenenwinkels van Barcelona. Naast de vele schoenenwinkels wordt de straat ook nog aangevuld met tal van andere winkelketens als C&A, Footlocker, Lefties en Top Shop. En dat is slechts een kleine greep.

Las Ramblas
Wie op zoek is naar een leuk souvenir van Barcelona, komt niet om de beroemde promenade Las Ramblas heen. De levendige straat waar elke toerist zeker een keer doorheen komt. Er zijn hier veel straatartiesten, bloemenkraampjes en dus kraampjes en winkeltjes waar je souvenirs kunt scoren. Naast deze typische aspecten van de Ramblas zijn er ook nog een aantal bekende winkelketens die aan deze straat gevestigd zijn.

Rambla de Catalunya
Ook de Rambla de Catalunya is een typische winkelstraat te noemen. Alle bekende merken en ketens hebben hier wel een vestiging. Bovendien is de winkelstraat ook zeer karakteristiek met mooie architectuur en gezellige terrasjes om bij te komen na een dag shoppen.

Winkelcentra

Barcelona is de thuisplaats van tal van winkelcentra en warenhuizen. Een aantal bekendere daarvan zijn de Spaanse Bijenkorfvariant El Corte Inglés, El Triangle, Maremagnum, Bulevard Rosa en L’Illa Diagonal.

Het mag duidelijk zijn dat je alleen al voor het shoppen meerdere dagen kunt vertoeven in Barcelona.

Winkelcentra

Leuke souvenirs

Zoals we al eerder hadden aangehaald kun je op de Ramblas terecht voor souvenirs. Natuurlijk zijn deze vaak niet bijster origineel, maar ze geven je een leuke herinnering van Barcelona om mee naar huis te nemen. Geliefde souvenirs zijn T-shirts van Barcelona, maar ook koelkastmagneetjes en natuurlijk te typische objecten in de beroemde Gaudí-stijl. Ook kunnen sieraden als ringen een leuk aandenken zijn van je bezoek aan Barcelona.
Souvenirs zijn er in alle soorten en maten te vinden. Tegenwoordig kun je bijvoorbeeld kiezen om je telefoon in een typisch Barcelona-jasje te hullen.

winkelen in Barcelona

Uitverkoop

Ga je tijdens de zomervakantie naar Barcelona? Dan heb je meteen de ideale reisperiode gevonden om eens flink te gaan shoppen voor kleding, schoenen en accessoires. Vanaf half juli tot half augustus is het immers uitverkoop in Barcelona (en elders in Spanje). De kortingen beginnen dan vaak bij zo’n 30 tot 50 procent, maar tegen het einde van de uitverkoop loopt dit op naar soms wel 70 tot 80 procent. Nou is shoppen in Barcelona altijd wel geweldig, maar met deze prijzen zul je de verleiding amper kunnen weerstaan!

De winteruitverkoop begint ieder jaar op 7 januari en duurt tot het einde van februari. Ook hier geldt dat kortingen vaak beginnen bij pakweg 20% tot 50% en dat naarmate het einde van de uitverkoop nadert de prijzen nog verder zakken door kortingen die tot 80% op kunnen lopen. Als je de eerste dagen van de uitverkoop op koopjes gaat jaren in Barcelona dan is het aanbod het grootste, maar kan het ook erg druk in de winkels zijn. Locals zetten de ‘rebaixes’, zoals de uitverkoop hier heet, vaak al maanden van tevoren in hun agenda.

Uitverkoop in Barcelona

Markten

Waar het aantal winkels en warenhuizen al een enorm aanbod heeft wordt dit alles aangevuld met markten. Aan de Ramblas ligt de bekendste markt de Mercat de la Boqueria. Deze markt is wel mede door haar ligging het slachtoffer geworden van een ware hoos aan toeristen. Toch is deze markt nog altijd leuk om te bezoeken doet haar karakteristieke uitstraling nog altijd veel. Andere bekende markten in Barcelona zijn Mercat de Santa Caterina met haar opmerkelijke design en de vooral bij locals geliefde Mercat de Sant Antoni dat één van oudste markten van Barcelona is.

Voor vis en zeevruchten ga je naar Mercat de La Barceloneta. Hier komt de lokale bewoner zijn vis halen. Mercat dels Encantsis is een leuke specifieke markt waar je terecht kunt voor tweedehands kleding en je kunt vergapen aan een groot assortiment prullaria.

markten