HOP-ON HOP-OFF BUS IN BARCELONA

De leukste en gemakkelijkste manier om Barcelona te ontdekken is door middel van een zogenaamde hop-on hop-off bus. Dit zijn toeristenbussen die speciale routes rijden waarbij er vooral langs en naar attracties en bezienswaardigheden gereden wordt. Langs de routes kun je onbeperkt in- en uitstappen gedurende de geldigheid van je ticket. De uitstapplekken zijn altijd bij toeristische bezienswaardigheden, monumenten, musea of attracties. Soms moet je nog een klein stukje lopen. Het grote voordeel is dat je niet te veel na hoeft te denken hoe je ergens met het reguliere openbare vervoer komt. De routes zijn optimaal voor wie een stedentrip naar Barcelona maakt.

De bus

In Barcelona wordt gereden met open dubbeldekkerbussen. Je kunt er dus voor kiezen om binnen te zitten op het onderste dek of om vanaf het open bovenste dek een optimaal uitzicht te hebben op alles wat er onderweg te zien is. Als je op het bovendek zit moet je er wel rekening mee houden dat de zon sterk kan zijn in Barcelona en dat het insmeren met een antizonnebrandmiddel zeker aan te raden is. Het onderste dek kan in de winter verwarmd en in de zomer gekoeld worden.

In de bus kun je via de gratis audiogids luisteren naar informatie over Barcelona en de plekken waar je langs rijdt. Deze audiogids is in maar liefst 16 talen beschikbaar, waaronder in het Nederlands. De hoofdtelefoons zijn inbegrepen in de prijs.

De routes

In Barcelona worden er drie verschillende routes gereden met de ‘Barcelona Bus Turistic’. De rode route concentreert zich vooral op het centrum, de oude haven en Mont Juïc. De blauwe route rijdt wat verder landinwaarts en stopt onder andere bij populaire bezienswaardigheden zoals Sagrada Familia, Park Güell en Camp Nou. De groene route pakt het noordoosten van Barcelona mee en rijdt van Port Olimpic naar Forum (en terug). De groene route wordt alleen in het zomerseizoen (eind maart tot begin november) gereden.

Tijden

De eerste bussen vertrekken dagelijks tussen 09:00 en 09:30 uur. In het winterseizoen is het laatste vertrek rond 19:00 uur, in de zomer is dat rond 20:00 uur. De frequentie waarin de bussen rijden verschilt per route en per maand. Dit ligt normaal tussen de 5 en 25 minuten.

Koop je tickets vooraf

Je koopt bij een hop-on-hop-off bus geen losse kaartjes per rit, maar een ticket dat voor 1 of 2 dagen geldig is. Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt er een kortingstarief en kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis mee.

Om wachttijden te voorkomen en geld te besparen kun je je tickets voor de hop-on-hop off bus het beste vooraf via internet kopen. Je ontvangt de tickets direct na bestemming via e-mail. Je kunt hiermee op iedere gewenste locatie opstappen.

KOOP JE TICKETS VOOR DE HOP-ON-HOP-OFF BUS

hop-on hop-off bus