DE LEUKSTE FIETSTOURS DOOR BARCELONA

Een stad als Barcelona loont zich prima om op de fiets te ontdekken. Het klimaat is er over het algemeen zeer aangenaam, de stad is te groot om te voet te doen en op de fiets ben je gezond bezig. Je kunt met de fiets ook meer plekjes ontdekken en zien dan wanneer je in een bus zit. Er zijn volop mogelijkheden om Barcelona op de fiets te ontdekken. Je kunt natuurlijk een fiets huren en vervolgens zelf op pad gaan. Je kunt deelnemen aan een fietstocht door Barcelona met een ervaren gids die je van alles laat zien en ook veel interessante informatie en tips kan geven.

Fietstours door Barcelona

In Barcelona kun je deelnemen aan verschillende fietstours. Deze fietstochten met gids (Nederlandstalig en bij sommige tours Engelstalig) kun je reserveren bij Baja Bikes. Dit bedrijf is gespecialiseerd in fietstochten in steden over heel de wereld. Ze zijn zelf gevestigd in Barcelona, dus het zal je niet verbazen dat ze vooral in deze geweldige stad een heel leuk en gevarieerd aanbod aan fietstochten hebben.

fietstocht door Barcelona

Dit zijn een aantal van de populairste fietstochten in Barcelona:

• De highlights van Barcelona fietstour. Dit is de meest populaire fietstocht in Barcelona waarbij je in drie uur tijd onder begeleiding van een Nederlandstalige gids de hoogtepunten van de stad bezoekt zoals Sagrada Familia, de Ramblas en de Gotische wijk.
• Ideaal voor  families is de Barcelona met kinderen fietstour. Dit is een speciale fietstocht voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar. Deze kindvriendelijke fietstocht gaat in een relaxter tempo, waardoor het voor kinderen ook prima te doen is. Voor de kids zijn er kinderfietsen beschikbaar en je kunt deze tocht met Nederlandse gids boeken. De route gaat langs verschillende hoogtepunten van Barcelona waaronder Plaza Real, Port Vell, het strand en het Park de la Ciutadella.
Barcelona tapas & highlights tour. Tijdens deze tour langs de highlights van Barcelona ga je ook authentieke tapas proeven bij de meest populaire tapasrestaurants van de stad.
• Voor voetballiefhebbers is er de speciale FC Barcelona fietstour. Onder begeleiding van een Nederlandse of Engelse gids (je kunt bij de boeking zelf kiezen) bezoek je het legendarische FC Barcelona stadion Camp Nou op de fiets. De entree tot het Camp Nou Experience (de rondleiding door het stadion) zit inbegrepen bij de tocht.

Reserveren is verplicht

Vooraf reserveren is een must. Zonder reservering kun je niet mee. Voor de Nederlandstalige Barcelona Highlights Tour geldt dat deze soms vrij snel uitverkocht zijn en dat op tijd reserveren daarom wel handig is. Dat is echter zonder risico, want je hoeft niet vooraf te betalen en je mag gratis wijzigen of annuleren. Mocht het weer je niet aanstaan dan cancel je de trip gewoon of je verschuift hem naar een andere dag. Als er regen valt tijdens de fietstocht dan zijn er ook gratis ponchos beschikbaar.

BEKIJK ALLE FIETSTOURS IN BARCELONA

Een fiets huren

Heb je geen zin om met een groep en een gids op pad te gaan maar wil je Barcelona op eigen tempo op de fiets verkennen? Je kunt dan een fiets huren. Barcelona is een redelijk fietsvriendelijke stad waar je gemakkelijk doorheen manoeuvreert dankzij het praktische stratenpatroon dat Barcelona kent.

BEKIJK DE TARIEVEN VAN HUURFIETSEN IN BARCELONA
en reserveer direct online