RESERVEER JE BARCELONA TICKETS

Als je Barcelona bezoekt dan is de kans groot dat je één of meerdere attracties, musea of bezienswaardigheden zult gaan bezoeken. De stad heeft op dit moment zoveel te bieden. Denk hierbij alleen al aan de bouwwerken van Antoni Gaudi zoals Sagrada Familia, de Teleferic de Montjuic en natuurlijk de Catalaanse voetbaltempel Camp Nou waar FC Barcelona menig succes behaald heeft. Nu zijn er een aantal attracties en musea waar je gewoon in een vrij korte rij aansluit, vervolgens een ticket koopt en aansluitend naar binnen gaat.

In een stad als Barcelona werkt dat niet altijd zo. De populariteit van Barcelona en haar attracties zorgen voor wachtrijen, soms ellenlange wachtrijen. In het ergste geval sta je uren in de rij of kun je op de dag zelf al niet meer terecht. Zonde van je tijd en het zou helemaal jammer zijn als je tijdens je stedentrip naar Barcelona de door jou gewenste activiteiten of bezichtigingen niet kunt doen omdat er geen plek (meer) is.

Kies voor zekerheid

Door vooraf je tickets via internet aan te schaffen voorkom je teleurstellingen. Voor attracties en bezienswaardigheden waar beperkte toegang toe is of waar een tijdslot aan vast zit ontkom je er eigenlijk niet meer aan om vooraf je entreetickets aan te schaffen. Op die manier kun je naar binnen op het gereserveerde tijdstip.

Waarvoor is vooraf reserveren absoluut aan te raden?

Voor een aantal attracties en bezienswaardigheden is vooraf reserveren eigenlijk een ‘must’, omdat je anders geconfronteerd kunt worden met lange wachtrijen en mogelijk zelfs de teleurstelling dat je die dag helemaal niet meer naar binnen kunt. Uit eigen ervaring weten we dat als je ’s middags om 14 uur aan de kassa staat bij Park Güell, de kans groot is dat je pas na 19 uur ’s avonds het deel binnen kunt waar je een entreeticket voor nodig hebt. Bij Sagrada Familia kunnen de wachtrijen zo lang worden dat je uren in de rij staat en ook bij de Casa Milá en Casa Batlló kunnen redelijk lange wachtrijen staan.

Voor deze attracties, musea en bezienswaardigheden kun je via internet kaarten kopen en is het eigenlijk een ‘must’:

Sagrada Familia (reserveer hier online)
Casa Batllo (reserveer hier online)
Rondleiding stadion FC Barcelona (reserveer hier online)
Casa Mila (reserveer hier online)
Park Güell (reserveer hier online)

Casa Batllo

Handig om vooraf te reserveren

Daarnaast zijn er een aantal attracties en bezienswaardigheden waarbij het vooraf reserveren is om eventuele wachtrijen bij de kassa te voorkomen. Hierbij is het minder hard nodig dan bij bovenstaande attracties, musea en bezienswaardigheden, maar wel aan te raden.

Voor deze attracties, musea en bezienswaardigheden kun je via internet kaarten kopen en is dit aan te raden:

Picasso Museum (reserveer hier online)
Joan Miro Museum (reserveer hier online)
Het Aquarium van Barcelona (reserveer hier online)
Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (reserveer hier online)
De kabelbaan van Montjuïc (reserveer hier online)